LET OP: DATUM VERPLAATST NAAR 29 AUGUSTUS 2020

 

 

Een reis door de onderwereld door middel van het ritueel spinnen....Gegeven door Linda Brakenhoff (je kent haar van Spingodin en Doula Praktijk Matres) en Mirjam van het Vrouwenrad en van Donselaar - Toegepaste Psychologie

 

 

Linda vertelt...

"Het sprookje Doornroosje is in de moderne tijd nogal verbasterd. Het verhaal kent verschillende varianten, waarvan de minst recente minder kindvriendelijk zijn dan de Disney-versie.

In de vroegste overlevering lijkt het verhaal van Doornroosje een middeleeuws literair construct te zijn, maar er zijn zeker Germaans-mythologische parallellen te trekken. Bijzonder in dit kader is de grote rol die het spinnen speelt in de verscheidene varianten van het sprookje. Zo kunnen we een verband leggen met de Vala/Wala/Weleda; vrouwen die magie beoefenden. Zij droegen staven, die in vorm veel lijken op de stokken waar wol en vlas op werd gebonden voor het spinnen. Natuurlijk is het niet geheel toevallig dat het beoefenen van magie werd gezien als het spinnen van draden, het weven van tapijten, het creëren en verbinden van lotsbestemmingen.

 

Ook kan je Doornroosje zien als een reis, diep naar binnen, een diepe sluimer in, onder de sluier door… We nemen je daar graag in mee op deze praktische maar magische middag..

 

Tijdens deze bijzondere workshop gaan we zelf leren spinnen: ouderwets, met een spintol. Met een plukje wol en een stokje met een gewichtje gaan we zelf draden maken. Na een korte uitleg kunnen we gaan oefenen, terwijl we luisteren naar één of twee van de verschillende versies van het sprookje.

Om dieper in verbinding te komen met Doornroosje en de betekenis van het spinnen, gaan we daarna gezamenlijk in sluimer en spinnen we onze eigen magie… en ontwaken hopelijk niet 100 jaar later pas uit onze reis naar binnen!"

Wat kan je verwachten:

 

- een spintol te leen voor de middag die je mag houden voor €10,- per stuk
 

- een stukje wol waarmee je kunt leren spinnen en wat om mee naar huis te nemen als je wilt
 

- een magische tint aan de middag door onze draad ritueel te verbinden met onze intentie(s)
 

- ons te verbinden met elkaar en met het Al
 

- fijne aardende oefeningen voor na afloop en om mee naar huis te nemen

- een extra goed gevulde goodie-bag

 

- een kopje thee en een lekker (plantaardig) hapje
 

- magische sfeer
 

- plezier, ontspanning, iets praktisch leren, samenzijn en magie een plekje geven in ons vrouwenleven! Heerlijk toch?

Notitie: Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM die op dat moment van kracht zijn, dit betekent dat bij goed weer wij proberen deze workshop buiten te houden in de steencirkel De Negen, op gepaste afstand. Wij, en de Schaapshoeve, vragen jullie om onze beslissing hierin te respecteren.

 

Praktisch:
 

Entree: € 42,- vooraf voldoen* (10 dagen op voorhand)
Dit is inclusief lenen van de spintol, de wol die je mag houden, een lekker hapje en koffie of thee
*incl. btw

 

Tijd:
12.00 - 17.00 u (nog 5 plekken over)

 

Plaats:
De Schaapshoeve, te Langenboom, Brabant 29 augustus 2020: Schaapsdijkweg 20, 5453 SE Langenboom

Opgeven per mail, DIT IS VERPLICHT: oervrouw.witteraaf@gmail.com

Volg het Vrouwenrad op Facebook

  • Facebook B&W

© 2019 - 2020 by © Het Vrouwenrad/
by Mirjam van Donselaar
KVK nmmr: 72709510
Algemene voorwaarden
Privacy Verklaring & Cookies