Vuurritueel Estland - van Morsuk Kam

Volle Maansrituelen - Vuurrituelen 

Iedere Volle Maan houd ik een openbaar vuurritueel vanuit de sjamanistische invalshoek van het klassiek Siberisch sjamanisme, dit ritueel heet Kamlanie. Het ritueel heeft als doel de opgebouwde energie van de volle Maan in te zetten om oude patronen te doorbreken, aan het vuur te geven en te transformeren. Tijdens de lichte helft van het jaar (tussen maart en september) voegen we positieve, helende energie toe voor onszelf en de mensheid; dat ze meer bewust mag worden van de heiligheid van Moeder Aarde en de onderlinge verbondenheid tussen ons allemaal; mens, plant en dier. We voeden de grote spirits van de natuur en onze directe omgeving door het vuur en onze offers. Zij hebben lang in onderdrukking moeten lijden door het asfalt, de verontreiniging, het kappen, etc.etc. Onze verbinding met onze omgeving is belangrijk om te herstellen, de fysieke verbinding maar ook onze onzichtbare verbindingen. Op de manier gaan we een directe verbinding aan met onze omgeving en helpen we haar herstellen op een meerdere niveaus. In de donkere helft van het jaar (tussen september en maart) offeren wij aan de voorouders, zij die ons onzichtbaar begeleiden en helpen en onze wortels zijn. Daarbij geven we aan het vuur wat ons niet langer dient en getransformeerd mag worden, op individueel niveau en op het niveau van onze gemeenschap.

 

De ceremonie is minder gericht op ons “ik”, maar voor de gemeenschap en het groter geheel, hoewel wij hier natuurlijk zelf ook deel van uitmaken delen we uiteraard wel in de energie. De avond het dichtst bij de volle Maan komen we als gemeenschap samen bij het ritueel vuur om helend werk te doen voor onze gemeenschap, community, voor het welbevinden van onze medemens en de Aarde. Voor de gemeenschap dóór de gemeenschap.
We bevinden ons als mensheid in een overgangssituatie die bepalend zal zijn voor onze toekomst. Er is een groot klimaatprobleem wat mede komt door onze verstoorde verbinding met Moeder Aarde en we zijn bezig haar veel pijn te doen, evenals haar schepsels. Er is veel angst rondom corona en ook angst voor veranderingen, die we nu eenmaal zullen moeten maken om door deze overgang heen te komen.

 

Laten we samen een heilig vuur maken, drummen, zingen en dansen, wat je wilt, om mee te helpen ons mensen door deze transitie door te maken op een vloeiende manier en ons weer de oorspronkelijke menselijke waarden te herinneren en onze verbinding met al wat leeft.

Meerdere mensen over de gehele wereld doen mee aan deze ceremonie, op afstand, op hetzelfde tijdstip. We creëren een netwerk van sjamanen en sjamanistisch beoefenaars die op dezelfde manier werken. We helen samen onze omgeving en zorgen voor regeneratie voor onze gepijnigde Moeder Aarde. We activeren oude krachtplekken in de natuur of creëren nieuwe krachtplekken.

Ook kun je thuis meedoen met een speciale grote kaars die je hiervoor kunt gebruiken. Elk vlammetje is prima, net als elk van ons een beetje energie toevoegt aan het geheel zodat we samen een groot verschil kunnen maken. Vul de ceremonie verder op jouw eigen manier in maar neem in ieder geval bovenstaande intentie mee, geef het aan het ritueel vuur mee.

 

Vuurritueel Estland - van Morsuk Kam

De ceremonies worden o.a. gecoördineerd door de internationale community Spirit of Wolf. Spirit of Wolf is een internationale organisatie, waarbij ik het Nederlandse kantoor onder mijn hoede heb, voor het behoud van klassiek Siberisch sjamanisme en universele menselijke waarden en staat voor het verspreiden van het sjamanistisch gedachtegoed om zo de mens weer hun verbinding met de Aarde te doen laten herinneren. Op deze manier hoopt Spirit of Wolf op een meer harmonieuze samenleving van mens en natuur, respect voor de creatie en voor de Grote Ziel en hoopt hiermee een hoopvoller toekomst te creëren voor onze nazaten. Zelf ben ik in opleiding bij sjamaan Morsuk Kam.

Fundamentele waarden van mij en Spirit of Wolf zijn daarom ook:

- spirituele vrijheid en zelfbekrachtiging door directe en diepgaande ervaring
- vriendschap, menselijkheid, het eren van diversiteit als de verschillende uitingen van de Grote Ziel
- verantwoordelijkheid voor eigen acties in liefde en respect voor Moeder Aarde
- waarheid en helderheid in het licht van de universele wetten der natuur en het universum

Wij zijn allen broeders en zusters, levend onder dezelfde hemel.
Wij zijn de hoeders van de Aarde en de kinderen van de hemel.


 

De ceremonies zullen openbaar gehouden worden en er wordt enkel een bijdrage gevraagd in jouw goede humeur ;-)
Een donatie aan mij is altijd welkom, hiervan koop ik de volgende keer weer offers, hout, brandstof, rook-kruiden, etc.

Wat kun je meenemen (niet verplicht):

- drum of ratel als je dat hebt

Van 21 maart tot 21 september:
- wit voedsel zoals witbrood zonder zout, meel, rijst, melk, notenmelk, suiker, zoete koeken, bloemen

Van 21 september tot 21 maart (donkere helft van het jaar):
- alles waar jouw voorouders van hielden, traditioneel eten en drinken uit jouw land of van jouw voorouders (dit hoeft niet persé Nederland te zijn)

(neem echt maar een HEEL klein beetje mee want het wordt al gauw te veel
en anders moeten we een tweede diner houden)

 


Aanmelden via de e-mail is verplicht!

Ik hoop je te zien!
Liefs,
Mirjam / Ak-izih-deer-kam

Locatie:
Middengaarde
Galecopperzoom 7
Nieuwegein

Data en tijden:

za 30 augustus 2020 - Kamlanie volle Maan ritueel - vanaf 19:00 u

za 3 oktober 2020 - Kamlanie volle Maanritueel - vooroudervuur - welkom vanaf 18:00 u

31 oktober 2020 - Kamlanie volle Maanritueel en Eren van de Voorouders

28 november 2020 - Kamlanie volle Maanritueel - vooroudervuur

13 december 2020 - Kamlanie volle Maanritueel - vooroudervuur


 

Volg het Vrouwenrad op Facebook

  • Facebook B&W

© 2019 - 2020 by © Het Vrouwenrad/
by Mirjam van Donselaar
KVK nmmr: 72709510
Algemene voorwaarden
Privacy Verklaring & Cookies