Activiteiten Agenda
Meld je altijd aan via de e-mail

Data Vrouwencirkels:

21 januari 2020
25 februari 2020
10 maart 2020
7 april 2020 (ONLINE)
5 mei 2020 (ONLINE)
 woe10 juni 2020
7 juli 2020
11 augustus 2020
15 september 2020
20 oktober 2020
17 november 2020
22 december 2020

Thema's van de Vrouwencirkels 2020


21 januari "De Vrouwe van Donker en Licht"
Deze avond staat in het teken van de nog donkere natuur, we verkeren ergens in een middelpunt, op een kruising van licht en donker... De dagen lengen maar het is nog steeds koud en donker en we zien nog geen groen. Het is het gezicht van Vrouw Holle, Perchta en van Helle, die licht en donker in zich draagt. We kijken in onszelf en oefenen met meditatie-technieken om onszelf te ontspannen, ontvankelijk te maken en contact te maken met ziel. Zo weten we wat echt belangrijk is om ons tijdens de warme dagen op te richten.

25 februari "Het eerste Licht"
Deze vrouwencirkel heeft als thema de ontluikende natuur, de allereerste blaadjes van het klein hoefblad kunnen misschien al doorkomen en de dagen worden nu toch merkbaar langer. Het eerst wakker worden vieren we met lichaamswerk, wat geluid, zang inzetten voor ritueel werk en de eerste verbinding maken met elkaar...Licht staat centraal in deze cirkelavond.

10 maart "Energie aanwenden"
Deze avond staat in het teken van de eerste geboorte van de natuur, de bloemetjes komen langzaam uit, knopjes en andere plantjes laten hun hoofdjes zien. Het licht is wedergekeerd en dat vieren we! We kijken naar wat wij geboren willen laten worden in dit zonnejaar, naar onze eigen energie en hoe deze in te zetten voor wat we willen, waar we prioriteit aan geven. Deze cirkel maken we daarom een Vision Board! Een grote plaat met de dingen die je belangrijk vindt in het leven en meer aandacht wilt geven de maanden die komengaan.

7 april "Speelsheid" Special! (ONLINE)
De vrouwencirkel van vanavond gaat dit keer over het innerlijk kind en het opwekken van de levenskracht. We krijgen een speciale gastles in Vrouwen-Yoga van Michelle (van Idunna Healing en Massage) en we gaan een luchtige avond tegemoet met leuke gesprekken, verbindingen, spelletje en humor.

5 mei "Samenkomst" (ONLINE)
Tijdens deze vrouwencirkel geven we aandacht aan ons lichaam, aan ons gevoel van vrijheid, sensualiteit en vrouwelijkheid. Wat is vrouwelijkheid nu eigenlijk? En waarom is het belangrijk ons vrouw te voelen? Waarom vrouwen bij elkaar? Wat speelt het mannelijke voor rol in ons leven? We sluiten een Heilig Huwelijk in onszelf door deze twee kracht in onszelf te herkennen en misschien ook te verenigen...

10 juni "Feest"
De vrouwencirkel van vandaag heeft als onderwerp feest, en daar hoort lekker eten bij. We verzorgen samen een potluck maaltijd van luchtige salades, hapjes en geven aandacht aan wat rustige bewegingen om zo dieper in ons lichaam te zakken en onszelf te aarden.

7 juli "Ontspanning"
De avond staat in teken van de kanteling van de zonnewende, de dagen gaan weer heel langzaam korten maar dit is bijna niet te merken met de warmte. We gaan de overvloed vieren en leunen een beetje achterover; het zonnerad wentelt nu weer langzaam richting de donkere helft van het jaar, het hoogtepunt is voorbij, het vuur neemt langzaam af. Tijd om te ontspannen na al dat werk...

11 augustus "eerste Oogst"
Dit is de periode van de eerste oogst, dat van het graan, goudgeel in de zon geworden... De levenskracht zit in het graan, waar we broden van kunnen bakken in de vorm van zonneraden of wielen. Het zaad staat centraal en ook kijken we naar een verhaal van een vegetatiegodheid uit oude tijden. We slaan onze blik ook op naar de naderende winter en kijken al enigszins terug op de afgelopen maanden, wat hebben we gedaan, geleerd..?

15 september "Dualiteit en dankbaarheid"
Deze Vrouwencirkel staat in het teken van licht/donker, van de equinox en de dualiteit. We maken de balans op, reflecteren op afgelopen maanden en beoefenen dankbaarheid in de vorm van meditaties en ritueel werk.

 

​20 oktober "Dodenminne" SPECIAL
Deze vrouwencirkel staat in het teken van de voorouders, of ook wel de Voormoeders. Deze worden de Diezen genoemd, de vrouwelijke leden van de familie. Als je hen niet kent is dat niet erg, dan is het juist leuk om eens kennis te maken door middel van een bijzondere meditatie. We dalen af via de vrouwelijke lijn en halen de banden aan van hen die ons voorgingen. Er is ook ruimte voor een herdenking van alle mensen die wij verloren hebben. Neem deze avond iets mee wat aan hen doet denken, evenals een lantaarntje.

17 november "Loslaten"
Dit is het laatste oogstfeest, van oudsher Slachtmaand of ook wel Bloedmaand genoemd, naar de dieren die voor de winter geslacht werden. Dit is heden ten dage in ons persoonlijke leven misschien een ver van ons bed-show, maar toch, ook wij moeten loslaten voor iets nieuws zich kan ontvouwen in ons leven. Sommige dingen in onze eigen psyche moeten ook sterven of getransformeerd worden. Dit gaat soms gepaard met boosheid, frustraties, verdriet, pijn, onzekerheid en angst. Deze avond stellen we ons hiervoor open. Dit vergt moed en kwetsbaarheid maar gelukkig zijn we in alle veiligheid van onze zusters in de cirkel.

22 december "De Donkere Moeder" SPECIAL
De Grote Moedergodin in de vorm van de Donkere Moeder. Zij die gaat over dood én over nieuw leven. De transformatieve Godin, de Regenetarix, Zij die het oude leven neemt en het omvormt tot iets nieuws, Zij die de zielen ontvangt, zij met vele namen; Holle, Hella, Huldra, Berchta en ook kijken we eens naar de Zwarte Madonna en haar symboliek. Wij vrouwen zijn ook in staat tot destructie, dood en nieuw leven. Wij transformeren zelf ook, we vormen om, we nemen en we geven, we bewegen naar binnen en weer naar buiten...Dit bij jezelf als vrouw te herkennen is een bijzondere sleutel tot een groter bewustzijn en diepere verbinding met het Leven.

Losse evenementen Agenda 2020

                                       
 

za 7 november 2020: "Spinnende Vrouwen" workshop. Voor meer informatie kijk hier

di 20 oktober 2020:
Vrouwencirkel Special "Dodenminne" over voormoeders en dodenherdenking

di 28 okt 2020
Online Seminar
"zelf geven van een sjamanistische vrouwencirkel"
Klik hier voor meer informatie

*VOL*za 31 oktober 2020:
Kamlanie volle Maan vuurritueel in de Middengaarde, Nieuwegein.
Voor meer informatie klik hier 

 

Cursus-agenda
2020/2021

______________________

Sjamanistische basis-cursus 2021:

Dag 1: 9 januari 2021
Dag 2: 20 februari 2021
Dag 3: 3 maart 2021
Dag 4:10 april 2021
Dag 5: 8 mei 2021
Meer informatie

 

 

Weg van de Webweefster 2020:
Dag 1: 26 september 2020
Dag 2: 24 oktober 2020

Dag 3: 21 november 2020
Dag 4: 12 december 2020
Dag 5: 16 januari 2020
Dag 6: 30 januari 2020
meer informatie

 

Gevorderden onderzoeksgroep Europees Sjamanisme:
lente 2021 in Gouda:
Wordt verwacht.Voor meer info, kijk bij het kopje "Aanbod"

Volg het Vrouwenrad op Facebook

  • Facebook B&W

© 2019 - 2020 by © Het Vrouwenrad/
by Mirjam van Donselaar
KVK nmmr: 72709510
Algemene voorwaarden
Privacy Verklaring & Cookies