slang

Activiteiten Agenda
Meld je altijd aan via de e-mail

Data Vrouwencirkels:

12 januari 2021
do 18 februari 2021
do 1 april 2021
woe 26 april 2021
do 29 april 2021
do 27 mei 2021
do 24 juni 2021 (geannuleerd)
do 15 juli 2021

do 26 aug 2021
do 16 sept 2021
do 7 okt 2021
do 4 nov 2021
do 9 december 2021

 

DSC_0019.png

Thema's van de Vrouwencirkels 2021


12 januari "De Vrouwe van Donker en Licht"
Deze avond staat in het teken van de nog donkere natuur, we verkeren ergens in een middelpunt, op een kruising van licht en donker... De dagen lengen maar het is nog steeds koud en donker en we zien nog geen groen. Het is het gezicht van Vrouw Holle, Perchta en van Helle, die licht en donker in zich draagt. We kijken in onszelf en oefenen met meditatie-technieken om onszelf te ontspannen, ontvankelijk te maken en contact te maken met ziel. Zo weten we wat echt belangrijk is om ons tijdens de warme dagen op te richten.

do 18 februari "Het eerste Licht"
Deze vrouwencirkel heeft als thema de ontluikende natuur, de allereerste blaadjes van het klein hoefblad kunnen misschien al doorkomen en de dagen worden nu toch merkbaar langer. Het eerst wakker worden vieren we met lichaamswerk, wat geluid, zang inzetten voor ritueel werk en de eerste verbinding maken met elkaar...Licht staat centraal in deze cirkelavond.

do 19 maart "Energie aanwenden"
Deze avond staat in het teken van de eerste geboorte van de natuur, de bloemetjes komen langzaam uit, knopjes en andere plantjes laten hun hoofdjes zien. Het licht is wedergekeerd en dat vieren we! We kijken naar wat wij geboren willen laten worden in dit zonnejaar, naar onze eigen energie en hoe deze in te zetten voor wat we willen, waar we prioriteit aan geven. Deze cirkel maken we daarom een Vision Board! Een grote plaat met de dingen die je belangrijk vindt in het leven en meer aandacht wilt geven de maanden die komengaan.

do 1 april "Speelsheid"
De vrouwencirkel van vanavond gaat dit keer over het innerlijk kind en het opwekken van de levenskracht. We krijgen een speciale gastles in Vrouwen-Yoga van Michelle (van Idunna Healing en Massage) en we gaan een luchtige avond tegemoet met leuke gesprekken, verbindingen, spelletje en humor.

do 29 april "Samenkomst"
Tijdens deze vrouwencirkel geven we aandacht aan ons lichaam, aan ons gevoel van vrijheid, sensualiteit en vrouwelijkheid. Wat is vrouwelijkheid nu eigenlijk? En waarom is het belangrijk ons vrouw te voelen? Waarom vrouwen bij elkaar? Wat speelt het mannelijke voor rol in ons leven? We sluiten een Heilig Huwelijk in onszelf door deze twee kracht in onszelf te herkennen en misschien ook te verenigen...

do 27 mei "warmte"
De vrouwencirkel van vandaag heeft als thema de verwelkoming van de zomertijd. Na zo ontzettend veel regen en relatieve koude, heten we nu de zonnekracht welkom, niet alleen om ons heen maar ook in onszelf. We gaan dan ook aan de slag met de levende wereld, de vegetatie om ons heen en leren hiermee een band op te bouwen, zoals vrouwen al eeuwenlang gedaan hebben... Neem daarom op deze dag een plantje mee!

do 24 juni "Zonnewende" (geannuleerd)
De avond staat in teken van de kanteling van de zonnewende, de dagen gaan weer heel langzaam korten maar dit is bijna niet te merken met de warmte. We gaan de overvloed vieren en leunen een beetje achterover; het zonnerad wentelt nu weer langzaam richting de donkere helft van het jaar, het hoogtepunt is voorbij, het vuur neemt langzaam af. Tijd om te ontspannen na al dat werk...

do 15 juli "volgt nog"
...

 

 

Do 26 augustus "de eerste Oogst"
Dit is de periode van de eerste oogst, dat van het graan, goudgeel in de zon geworden... De levenskracht zit in het graan, waar we broden van kunnen bakken in de vorm van zonneraden of wielen. Het zaad staat centraal en ook kijken we naar een verhaal van een vegetatiegodheid uit oude tijden. We slaan onze blik ook op naar de naderende winter en kijken al enigszins terug op de afgelopen maanden, wat hebben we gedaan, geleerd..?

do 16 september "Dualiteit en dankbaarheid"
Deze Vrouwencirkel staat in het teken van licht/donker, van de equinox en de dualiteit. We maken de balans op, reflecteren op afgelopen maanden en beoefenen dankbaarheid in de vorm van meditaties en ritueel werk.

 

​do 7 oktober "Loslaten"
Dit is het moment van het eerste loslaten, van de blaadjes, afsterven van de planten wordt nu veel duidelijker. Ook wij moeten loslaten voor iets nieuws zich kan ontvouwen in ons leven. Sommige dingen in onze eigen psyche moeten ook sterven of getransformeerd worden. Dit gaat soms gepaard met boosheid, frustraties, verdriet, pijn, onzekerheid en angst. Deze avond stellen we ons hiervoor open. Dit vergt moed en kwetsbaarheid maar gelukkig zijn we in alle veiligheid van onze zusters in de cirkel.

do 4 november "Spinnende Voormoeders" SPECIAL

Deze vrouwencirkel staat in het teken van de voorouders, of ook wel de Voormoeders.

Op weg naar de winter worden de dagen weer korter. Het is de tijd voor inkeer, op reis naar binnen. Met het wentelen van de spintol spiralen we mee naar binnen. Of je nou nog nooit gesponnen hebt of wanneer je reeds vele meters hebt gemaakt op een spintol, deze bijzondere Vrouwencirkel is eigenlijk niet te missen in deze sfeervolle donkere tijd van het jaar.

Spinnen is een eeuwenoud ambacht met een rijke geschiedenis. Het was een typische vrouwenbezigheid. In de geschiedenis waren mannen wel degelijk werkzaam in de textielnijverheid, maar spinnen werd door de vrouwen beoefend als nevenverdienste om extra inkomen te genereren voor het gezin. Ooit werden kinderen zo jong als 4 jaar aan het spinnen gezet. Vrouwen konden zo een zelfstandig inkomen opbouwen indien nodig – vandaar dat oude ongehuwde vrouwen ook wel spinster worden genoemd. Oervrouwelijk, dus!

Op zich is het al een waardevolle vaardigheid om te hebben, maar het spinnen kan ook op rituele wijze ingezet worden. In de hele wereld komt het spinnen voor in diverse sprookjes, mythologieën, fabels, legenden en sagen, en met regelmaat wordt spinnen en ander textielwerk in verband gebracht met magie. Door het spinnen kun je in een andere bewustzijnsstaat diepere lagen aanraken.

We verwelkomen je tijdens deze speciale editie van de Vrouwencirkel om kennis te maken met dit vrouwelijk erfgoed, en om te leren dit erfgoed in te zetten voor meditatief en ritueel werk. Op deze avond maken we verbinding met dit oude ambacht, met elkaar en met jouw voorouders die ongetwijfeld in verbinding stonden met deze vorm van textiele nijverheid.
Deze cirkel begint om 19:30 uur en duurt tot 22:00 en kost € 30,00 euro incl.btw en excl. spintol (bruikleen). Wel kun je na afloop de spintol kopen, samen met extra wol!do 9 december "De Donkere Moeder"
De Grote Moedergodin in de vorm van de Donkere Moeder. Zij die gaat over dood én over nieuw leven. De transformatieve Godin, de Regenetarix, Zij die het oude leven neemt en het omvormt tot iets nieuws, Zij die de zielen ontvangt, zij met vele namen; Holle, Hella, Huldra, Berchta en ook kijken we eens naar de Zwarte Madonna en haar symboliek. Wij vrouwen zijn ook in staat tot destructie, dood en nieuw leven. Wij transformeren zelf ook, we vormen om, we nemen en we geven, we bewegen naar binnen en weer naar buiten...Dit bij jezelf als vrouw te herkennen is een bijzondere sleutel tot een groter bewustzijn en diepere verbinding met het Leven.

Losse evenementen Agenda 2021

                                       
 

do 7 oktober 2021:
Vrouwencirkel in het Vijfde Huis in Gouda

ma 4 oktober 2021:
Werken met de Geesten, workshop in Haastrecht (VOL)

Do 4 november 2021:

Vrouwencirkel Special met Spinnen en voormoeders

Woe 1 december 2021:
Webinar 'Zelf Vrouwencirkels geven'
 

 

Cursus-agenda
2021

______________________

Sjamanistische basis-cursus 2021:

Dag 1: 20 februari 2021(online gedeeltelijke start)
Dag 2: 3 maart 2021(online)
Dag 3: 12 juni 2021
Dag 4: 3 juli 2021
Dag 5: 17 juli 2021
Meer informatie

 

 

Weg van de Webweefster 2020:
Dag 1: 26 september 2020
Dag 2: 24 oktober 2020

Dag 3: 21 november 2020
Dag 4: 16 januari 2021 (ONLINE)
Dag 5: 30 januari 2021 (ONLINE)
Dag 6: 13 februari 2021
meer informatie

 

Online Matronen-training 2021:
Dag 1: 27 oktober 2021

Dag 2: 10 november 2021
Dag 3: 24 november 2021
Afsluitende Live-
Dag 4(niet inclusief bij de cursus): 11 december 2021
Meer informatie

 Voor meer info, kijk bij het kopje "Aanbod"